Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přáslavice - rozhledna Božka

Rozhledna Božka byla postavena v roce 2009 za pomoci dotace EU - ROP Střední Morava. Stojí ve výšce 320 m.n.m a jméno Božka dostala podle maminky starosty obce Přáslavice. Rozhledna Božka v obci Přáslavice nedaleko Olomouce byla naším cílem během krátkého odpoledního výletu. Auto jsme zaparkovali přímo pod rozhlednou, stojící v areálu fotbalového hřiště a vydali se do pokladny. Zde jsme koupili turistickou známku, vstupenky a dostali pěkné razítko do památníku.

article preview

Rozhledna Božka v obci Přáslavice nedaleko Olomouce byla naším cílem během krátkého odpoledního výletu. Auto jsme zaparkovali přímo pod rozhlednou, stojící v areálu fotbalového hřiště a vydali se do pokladny. Zde jsme koupili turistickou známku, vstupenky a dostali pěkné razítko do památníku.

Přáslavice - rozhledna Božka na fotbalovém hřišti

Pak jsme po 82 schodech vystoupali na širokou vyhlídkovou plošinu ve výšce asi 18 metrů. Měli jsme krásné slunečné počasí, ani nefoukal vítr a tak jsme se mohli pokochat hezkým výhledem na všechny strany z 21 metrů vysoké rozhledny.

Přáslavice - rozhledna Božka

Město Olomouc bylo sice v oparu, ale i tak jsme viděli Hornomoravský úval, Drahanskou vrchovinu, Jeseníky, Oderské vrchy, Moravskou bránu či Hostýnské vrchy. Orientaci na plošině nám usnadňovala rozhledová růžice, která byla připíchnutá ke střeše vyhlídkového ochozu. Po chvilce kochání jsme sešli dolů, vrátili se k autu a odjeli jsme domů do Olomouce.

Přáslavice - rozhledna Božka - výhled na Olomouc

Kompletní fotogalerii najdete zde

https://jirkacek1.rajce.idnes.cz/Praslavice_-_rozhledna_Bozka/

Historie :

Rozhledna Božka byla postavena v roce 2009 za pomoci dotace EU - ROP Střední Morava. Stojí ve výšce 320 m.n.m a jméno Božka dostala podle maminky starosty obce Přáslavice.

Historie čerpána z webu

http://www.praslavice.com/index.php?nid=6934&lid=cs&oid=1540695

Rozhledna Milohlídka je držitelem turistické známky č.1746.

https://www.turisticke-znamky.cz/znamky/rozhledna-bozka-praslavice-c1746

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 6
Celkem: 438682
Měsíc: 16750
Den: 814